vakantiewoningen in trek - NLVE

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

vakantiewoningen in trek

nieuws NLVE

juli 2016
Vakantiehuisjes zijn weer in trek bij particulieren als belegging. Dat komt door de lage rentestand, waardoor het aantrekkelijker wordt spaargeld in te zetten voor de aanschaf van een recreatiewoning.
Dat blijkt uit een rapport van Bureau Stedelijke Planning, dat is gemaakt in opdracht van makelaarsvereniging NVM.
Vooral nieuwe recreatiewoningen zijn gewild. Die verkopen veel beter dan verouderde huisjes, die steeds vaker tijdelijk worden verhuurd aan gescheiden mensen en buitenlandse werknemers.
In het afgelopen jaar zijn er ongeveer 1100 vakantiehuisjes opgeleverd, tegen 400 in 2012. De verwachting is dat de nieuwbouw de komende jaren verder toeneemt.
De vraag richt zich vooral op vakantiehuisjes in regio's met een grote toeristische aantrekkingskracht. Vooral de kustregio's, Zeeland en de Waddeneilanden, zijn populair.

LET OP !
Vakantiehuisjes op erfpacht, kan goed gaan maar vaak heeft u geen inzicht in de kosten op korte en lange termijn. Erfpacht wordt gebruikt voor ingewikkelde ondoorzichtige contracten waardoor u geen idee heeft van wat u koopt en wat de kosten zijn. Makelaars en notarissen werken hier gewoon aan mee.
Laat u van te voren informeren over wat u koopt. Wij hebben de kennis in huis!

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu