reactie NLVE op rapport GWC - NLVE

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

reactie NLVE op rapport GWC

AMSTERDAM > Eeuwigdurende erfpacht

Onder de veelbelovende naam "Schoon Schip" is op 18 jnui 2015 het rapport van de grondwaardecommissie Amsterdam gepresenteerd.

Helaas is het schip bij de tewaterlating direct gezonken. -De hoogleraren waren vergeten de afsluiters dicht te zetten.-

Rapport ziet op residuele berekening van de grondwaarde. De WOZ waarde per 1 januari 2014 is uitgangspunt voor de waarde van grond + woning. Daar wordt de vervangingswaarde van de woning van af getrokken, dat is herbouwwaarde minus slijtage door ouderdom en gebruik. De gemeenteraad mag nog een genereuze korting verlenen rond de 40%. De Amsterdamse huiseigenaar heeft naar het inzicht van de commissie te veel betaald voor de woning. Waar vervangingswaarde betaald had moeten worden is voor vol eigendom betaald.

Alle waardestijging vanaf 1896 gaat hiermee naar de grond terwijl uw huis na de bouw alleen maar minder waard geworden is.

We hebben er alle vertouwen is dat de gemeenteraad dit niet zal accepteren, aan de schaamteloze afroming van de woningwaarde zal een einde moeten komen.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu