Huurders en erfpacht - NLVE

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Huurders en erfpacht

AMSTERDAM > Eeuwigdurende erfpacht

Huurwoningen en Erfpacht -heeft dat een relatie tot elkaar?-

Vrije sector:
Als de verhuurder veel geld moet betalen voor de overstap of een aanzienlijke verhoging van de canon, dan zal de verhuurder dit verlies aan inkomsten willen compenseren door de huurprijs te verhogen. In de vrije sector geldt geen maximale huurverhoging tenzij in het contract overeengekomen. U bent gewaarschuwd! De huurprijs kan honderden euro's per maand meer worden.

Sociale huurwoning:

Mocht de verhuurder een sociale huurwoning verhuren dan zal de verhuurder, om geen grotere verliezen op de verhuur te hebben, de huurprijs maximaal verhogen of proberen van de sociale huurwoning een vrije sektor huurwoning te maken. Is uw huurprijs jarenlang niet verhoogd, dan is nu het moment voor verhuurders aangebroken dit nu wel (maximaal) te doen. Omzetten van sociale huurwoningen naar vrije sectorwoningen is aan strenge regels gebonden dus niet zo eenvoudig.

Vanaf oktober 2015 is voor het bepalen van de maximale huurprijs van de sociale huurwoning door middel van punten ook de hoogte van de WOZ waarde van invloed. Hoe hoger de WOZ waarde, hoe meer punten, hoe hoger de huur. Het overstapplan naar eeuwigdurende erfpacht maakt de WOZ waarde van de verhuurde woning hoger, de huurprijs wordt daardoor ook hoger. U bent (ook) gewaarschuwd! het kan u honderden euro's per jaar schelen.

Huurders protesteer daarom ook tegen de overstapplannen naar eeuwigdurende erfpacht van de gemeente Amsterdam. Laat uw stem horen op de 31e januari 17.00 uur bij de Stopera.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu